14-17.6. PODBOŘANSKÝ DOGTREKKING 2007

01.03.2008 12:06

Náš první trek

Výsledky: PODBOŘANSKÝ DOGTREKKING.doc (124 kB)

    Náš první trek. Pánička se, na stránkách našeho oblíbeného obchodu U zlatého retrívra, dočetla o dogtrekkingu ( ona teda docela dost čte, teda na můj vkus čte až moc) a protože rádi ťapem( kdy procházka kratší než hodina je pouhé venčení okolo baráčku) rozhodla se že na nějaký vyrazíme. Pánička Sunny je taky tůrista a tak nebylo těžké jí naočkovat a zlanařit. Našli jsme stránky DOGTREKKING.INFO a vybrali si z pořádaných akcí. Klíč byl jednoduchý - aby to bylo blízko a na rozumnou délku. Vybrali jsme Podbořanský dogtrekking. 

    Pak jsme začli shánět informace co sebou, co ještě pořídit a co hlavně nezapomenout ... velmi nám pomohl svými radami a zkušenostmi pan Musil z retrívra, protože na treky chodí už dlouho, ale na 100km jako oni jsme si netroufli. Takže jsme nakoupili vodítko s amortizérem, náplasti na puchýře, hrozinky, energetické tyčinky, kapsičky se psím krmením, krosnu s dobře tvarovanými zády. 

    V den D jsme nabrali Sunny s páničkou a vyrazili do Podbořan.

    Protože jsme měli problé s parkováním (díky nočnímu dešti se rozbahnila cestička na kopeček kde se parkovalo, takže to bylo akorád pro OFFroad, což felicie rozhodně není) jsme startovali až v 9 hodin. První 4 kilometry byly utrpením. My zvyklí otevřít dveře od baráčku a hned být na louce, ťapali 4 km po silnici než jsme se dostali aspoň na polňačku ... děsný ... tu jsme za chvilku proklínali taky, protože místy byla velmi rozbahněná. Podle itineáře jsme šli (můžete kontrolovat podle mapy zde:

- Kryry - zde jsme si vyťápli kopec na Schillerovu rozhlednu - poblíž byla střelnice pro myslivce kde zrovna probíhaly závody ve střelbě na porcelánové holuby a protože broky a zbytky holubů létali přes cestu kudy jsme měli pokračovat v cestě, byla organizátory trasa změněna.

(zde se začli objevovat první puchýře, které jsem se snažila zalepit speciálními náplastmi, časem byli k ničemu, ale zjistila jsem, že botky jsou maximálně na 16km)

- dále po zelené směrem na Jesenickou křižovatku

- odtud jsme přes Vlčí kopec došli na Tobiášův vrch, kde si pánička Sunny vylezla i rozhlednu zatím co moje pánička seděla dole a lepila puchýře :-( Nakoupili si turistické známky.

- odtud hurá na Chotěšov a dále do Háje Petra Bezruče a na zdejší hrad blízko Petrohrad.